Onze producten

Swivel joints en overige apparatuur

Ook apparatuur voor het laden van kleine opslagmiddelen, zoals IBC’s en vaten en losse componenten als swivel joints, break-away koppelingen en spare-parts maken deel uit van ons assortiment.

Swivel joint

Swivel joints worden gebruikt voor het flexibel maken van vaste pijpconstructies die gebruikt worden voor het transport van vloeistoffen en gassen. De spring-energized seals in de WLT swivel joints zorgen onder alle bedrijfsomstandigheden (hoge druk, hoge temperatuur) voor een perfecte afdichting. Door het driedelig ontwerp van de WLT swivel joint kunnen de product seals zonder demontage van de lagers worden gewisseld. De lekdetectie voorziening geeft de conditie van de afdichting aan.

Break-away koppeling

Een break-away koppeling is een veiligheidsvoorziening. Aangebracht in de laadarm of slang zorgt de koppeling ervoor dat de toevoer van de vloeistof direct wordt onderbroken wanneer de tankwagen of treinwagon tijdens het verladen onverhoopt wegrijdt. Hierdoor wordt milieuvervuiling, explosiegevaar en schade aan het laadstation voorkomen.

Pipe hinge

De pipe hinge bestaat uit een composiet slang in een stalen constructie en wordt gebruikt als flexibele verbinding in floating roof drain pipes. Het combineert de flexibiliteit van slangen met de sterkte van pijpverbindingen.

Spare parts

Wij hebben alle reserveonderdelen voor onze verladingsapparatuur in voorraad, zodat reparaties en onderhoud snel uitgevoerd kunnen worden. Dit is niet alleen van toepassing op losse onderdelen als afdichtingssets en breekbouten, maar ook complete producten als swivel joints, break-away koppelingen en zelfs klaptrappen zijn in het geval van calamiteiten direct leverbaar.

Ook voor de snelle levering van onderdelen afkomstig van andere fabrikanten kunnen wij zorgdragen

QC/DC koppeling

De door ons ontwikkelde quick connect/disconnect koppeling (QC/DC) maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een vloeistofdichte verbinding te maken tussen een laadarm en een flensaansluiting. De snelkoppeling is voorzien van een permanente afdichting en is toepasbaar op alle gangbare flenzen.